Fenerbahce u Ankari teško do pobjede

Zecu 15 minuta

Fenerbahce u Ankari teško do pobjede

Edmir Škorić

Fenerbahce je u posljednjoj utakmici 24. kola turske Superlige, kao gost, slavio protiv Genclerbirligija (4:2).

Prvo poluvrijeme, iako okončano neriješenim rezultatom 2:2, pripalo je domaćoj momčadi. No, gosti iz Istanbula krenuli su furiozno i već nakon 22 minute imali dva gola prednosti.

Najprije je Urugvajac Diego Lugano glavom poslao loptu u mrežu domaćeg golmana Kulbilgea, a onda je, osam minuta kasnije, dakle u 22. minuti, Brazilac Alex pogodio s bijele tačke. Prethodno je već pomenuti Kulbilege izašao sa svog gola i srušio Mamadoua Nianga. Pravo je pitanje da li je uopšte to i bilo za najstrožu kaznu.

Svega tri minute nakon gola Alexa, Orhan Sam je utrčao iskosa s desne strane u šesnaesterac gostiju, te snažnim udarcem savladao Demirela. U finišu prvog poluvremena Hursut Meric je topovskim volej-udarcem sa nekih 17 metara izjednačio rezultat.

No, Fenerbahce u nastavku dolazi do potrebna tri boda u borbi za naslovom prvaka. Niang je u 63. pogodio za novo vodstvo gostiju, da bi Andre Santos pet minuta kasnije postavio konačnih 2:4.

Kod domaćih je u 75. minuti ušao naš reprezentativac Ermin Zec, koji je pred kraj utakmice imao dobru priliku, no njegov udarac odbranio je Demirel. Fenerbahce se sada bodovno izjednačio sa Trabzonsporom na diobi prvog mjesta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.