Fenjeraš šokirao Apenine i obradovao velikane, najefikasniji meč odigran u Toskani

Serije A, 33. kolo

Fenjeraš šokirao Apenine i obradovao velikane, najefikasniji meč odigran u Toskani

A. Čaušević

Odigrano je šest mečeva popodnevnog programa 33. kola Serije A. Postignuto je ukupno 16 golova, a najveće iznenađenje viđeno je na rimskom Olimpicu.

Lazio je dočekao Chievo te izgubio s 1:2 što je veliki udarac za Nebeskoplave u borbi za Ligu prvaka. Trijumf Letećih magaraca koji su već ispali iz lige su najviše obradovali Romu, Milan i Inter.

U prvom poluvremenu Milinković-Savić je dobio direktan crveni karton nakon što je namjerno nogom udario protivnika. Chievo je golovima u 49. i 51. preko Vignata i Hetemaja poveo s 0:2, a Rimljane je u igru vratio Caicedo u 67. minuti.

Najuzbjedljiviji meč je odigran u Toskani. Empoli je s 2:4 poražen od SPAL. Poveli su domaći goloma Caputa u 22. minuti poslije asistencije Krunića, da bi Petagna i Floccari do kraja prvog poluvremena donijeli preokret gostima, u 47. minuti Traote vraća stvari na početak, da bi Petagna i Antenucci postigli nove golove za goste.

Zukanović je je odigrao cijeli meč u porazu Genoe od Torina s 0:1. Gol vrijedan trijumfa za Bikove je zabio Ansaldi. S minimalnih 1:0 slavio je i Cagliari nad Frosinoneom. Pogodak odluke djelo je Joaoa Pedra iz penala.

Udinese je dugo gubio od Sassuolo, ali je na kraju osvojio bod. Sensi je zabio za vodstvo gostiju, da bi jedan poen zebrama u 80. minuti autogolom donio Lirola.

Najubjedljiviji trijumf ostvarila je Bologna koja je s 3:0 pobijedila Sampdoriju i tako napravila veliki iskorak ka opstanku u društvu najboljih. Tonelli je zatresao vlastitu mrežu u 55. minuti, da bi Pulgar u 69. i Orsolini u 83. minuti potvrdili trijumf.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Rezultati:

Bologna - Sampdoria 3:0
Cagliari - Frosinone 1:0
Empoli - SPAL 2:4
Genoa - Torino 0:1
Lazio - Chievo 1:2
Udinese - Sassuolo 1:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije