Fenjeraša sekunde dijelile od boda protiv Bordeauxa
Bordeauxu stigao do važni bodova u borbi za Evropu

Ligue 1, 31. kolo

Fenjeraša sekunde dijelile od boda protiv Bordeauxa

Fudbaleri Bordeauxa upisali su važnu pobjedu, 14. u ovoj sezoni, a u okviru 31. kola francuske Ligue 1 Žirondinci su na svom stadionu sa 2:1 savladali posljednje plasirani Lens.

U jednoj poprilično naznimljivoj utakmici prvo poluvrijeme je završeno sa 0:0, a sve zanimljivo desilo se u drugih 45 minuta ili bolje reći u posljednjih deset minuta utakmice.

Prvo su domaći fudbaleri u 81. minuti stigli u vodstvo, nakon što je pogodio Mariano. Ipak, prednost Žirondinaca trajala je svega pet minuta, a zahvaljujući pogotku koji je postigao Chavarria posljednjeplasirani Lens stigao je do izjednačenja. U samom finišu utakmice domaći su lansirali pravu ofanzivu ka golu gostujućeg tima, a ona se isplatila tek u trećoj minuti sudijske nadokande kada je za vrijednu pobjedu pogodio Maurice-Belay.

Lens je nakon ovoga poraza ostao zakovan za dno tabele sa 25 osvojenih bodova, a sigurna zona "udaljena" im je devet bodova. S druge strane Bordeaux je ovim trijumfom iskoristio kiks i St. Etiennea i tako zaostatak za ovim timom u borvi za Evropu smanjio na svega dva boda.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 31. kolo:

Bordeaux - Lens 2:1 (Mariano 81., Maurice-Belay 90.+3 / Chavarria 86.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.