Ferdinand kapiten Engleske

Kada ne može u Unitedu može u reprezentaciji

Ferdinand kapiten Engleske

Rio Ferdinand je izgubio kapitensku traku u Manchester Unitedu, međutim selektor Engleske, Fabio Capello mu je ponudio liderstvo na terenu u predstojećoj utakmici protiv Crne Gore.

Rio je propustio Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi zbog povrede koljena na treningu, a izostao je i u dvije trećine utakmica Crvenih đavola u posljednjih sezonu i po, te je zbog toga kapitensku traku preuzeo štoper Nemanja Vidić.

Međutim, kada ne može biti u Unitedu, onda može u reprezentaciji Engleske. Bit će kapiten u predstojećoj utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2012. godine protiv Crne Gore koja se igra 12. oktobra na Wembleyu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.