Ferdinand propušta Egipat i Milan

Zbog bolova u leđima

Ferdinand propušta Egipat i Milan

Edmir Škorić

Rio Ferdinand trebao je naslijediti kapitensku traku od John Terryja u prijateljskoj utakmici Engleske i Egipta, no Manchesterov štoper zbog bolova u leđima neće biti spreman za taj ogled.

Iskusni 31-godišnji engleski reprezentativac se nedavno vratio poslije tromjesečnog pauziranja zbog povrede, a evo sada se Rio Ferdinand ponovo suočio sa spletom nesretnih okolnosti. Tako će ispustiti priliku da kao kapiten povede englesku reprezentaciju, budući da zbog bolova u leđima neće nastupiti prtoiv Egipta u prijateljskom susretu koji se igra 3. marta.

"To je ogroman udarac za nas, jer smo vjerovali da ćemo imati Ferdinanda i Vidića protiv Milana u utorak.  Na žalost, to se neće dogoditi. Nikad se ne zna sa povredom leđa, ali mislim da nije previše ozbiljno. Mislim da neće biti spreman protiv Milana, ali neće previše izostati nakon toga. Mogao bi se vratiti za dva tjedna", kazao je Sir Alex Ferguson.

Ferdinand nije igrao prvenstvenu utakmicu protiv West Hama u utorak, a osim toga propustit će i finale Carling Cupa protiv Aston Ville ovog vikenda.

Steven Gerrard bi trebao biti kapiten protiv Egipta, a tu su i Wayne Rooney te Frank Lampard.

Budući da je Giggs odlučio napustiti reprezentaciju Walesa kako bi se usredotočio na igre s Manchester Unitedom, Ferguson je za kraj kazao da Ferdinand nije u toj fazi, te da nije razgovarao s njim o toj temi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.