Ferdinand završava reprezentativnu karijeru

Ferdinand završio s reprezentacijom

Ferdinand završava reprezentativnu karijeru

Midhat Šljivak

Štoper Manchester Uniteda Rio Ferdinand izjavio je da je njegova reprezentativna karijera završena.

Nakon što nije dobio poziv u reprezentaciju Engleske za nastup na Evropskom prvenstvu, čak ni nakon dosta povreda koje su zadesile ekipu Roy Hodgsona.

"Mislim da sam završio reprezentativnu karijeru. Ako sad nisam dobio poziv kada je veliki broje povrijeđenih fudbalera, ne znam da li ću ikad i dobiti," rekao je Ferdinand.

Fudbaler Crvenih đavola razočaran je činjenicom da je posljednje veliko takmičenje odigrao 2006. godine na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj.

"Moram priznati da nisam očekivao da će Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj biti moje posljednje talmičenje u dresu reprezentacije. Nadao sam se da ću odigrati bar 100 utakmica, ali eto to se nije dogodolo i to pokazuje kako u fudbalu ništa nije sigurno," dodao je Ferdinand.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.