Ferdinandu prijećeno smrću
Anton Ferdinand u duelu sa Edinom Džekom

Ferdinandu prijećeno smrću

Britanska policija istražuje prijetnju upućenu nogometašu prvoligaša Queens Park Rangersa Antonu Ferdinandu, kojeg je navodno rasistički uvrijedio i kapetan engleske reprezentacije John Terry.

Glasnogovornik policije je objavio da se istražuje pismo upućeno Ferdinandu u kojem je navodno izrečena prijetnja smrću i koje je dostavljeno na adresu klupskog stadiona Loftus Roada u petak. List "The Sun" piše i da je sadržaj pisma bio takav da je vodstvo kluba odlučilo ga ne pokazati igraču koji je u svađi s Terryjem.

Mlađi brat poznatijeg Ria, Anton Ferdinand (26) bio je žrtva navodnog rasističkog komentara Johna Terryja na utakmici Premier Leaugue prije dva tjedna. Terry odbacuje optužbe da je izrekao bilo kakvu rasističku uvredu, no policija i Engleski nogometni savez slučaj ipak istražuju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.