Ferguson: Giggs treba biti dugoročno rješenje

Sir Alex podržao Velšanina

Ferguson: Giggs treba biti dugoročno rješenje

Bivši menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson podržao je Ryana Giggsa uz konstataciju kako bi Velšanin trebao ostati dugoročno rješenje na klupi kluba sa Old Trafforda. 

Sir Alex Ferguson jedan je od najuspješnijih trenera u historiji fudbala, a s Manchester Unitedom je osvojio sve što je mogao osvojiti. Bio je ključan u dovođenju Davida Moyesa kao svojeg nasljednika, a sada smatra kako bi Ryan Giggs trebao ostati na klupi i sljedeće sezone.

„Mislim da bi Ryan trebao biti dugoročno rješenje za Manchester United. Ima 20-godišnje iskustvo u ovom klubu, prošao je sa klubom puno toga i iskusio je sve uspone i padove. On zna šta tačno treba Unitedu i jako sam sretan što je uza sebe postavio Nickyja Butta i Paula Scholesa, dvojicu fantastičnih profesionalaca. Oni jako dobro poznaju klub, veliki su radnici, iskreni i predstavljaju upravo ono što United treba,“ smatra Ferguson.

Ryan Giggs priznao je kako je prvo nazvao svojeg bivšeg menadžera i čovjeka koji ga je doveo u United.

„On je bio prva osoba kojoj sam morao javiti da sam preuzeo klupu Uniteda. Bio je jako zadovoljan,“ izjavio je Giggs.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije