Ferguson igrače motivirao nožem

Premiership

Ferguson igrače motivirao nožem

Sir Alex Ferguson je poznat kao strog trener koji je nekoliko puta svojim metodama vaspitanja igrača  izazvao veliku pažnju engleske i svjetske javnosti.

Jedan od najpoznatijih detalja iz Unitedove svlačionice je bacanje kopačke na Davida Beckhama nakon čega se Beckham odlučio na odlazak sa Old Trafforda, a najnoviju anegdotu engleskim medijima je ispričao bivši član Uniteda, Frazier Campbell.

"Ne mogu da se sjetim svih detalja prvog dana treninga u Manchesteru. Bilo je to prilično davno, a nekoliko igrača je i sada tamo. Prvi put sam Fergusona upoznao kada sam imao deset godina, ali nisam baš siguran. Jednom smo putovali, ne znam tačno gdje, ali se dobro sjećam kako nas je prestravio. Okupio nas je u kancelariji, održao nam kraće predavanje, a pri kraju je rekao "ako neko ne bude ozbiljan, dobiće ovo. U tom trenutku je iz fioke izvadio veliki nož", kaže Frazier Campbell, današnji igrač Sunderlanda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.