Ferguson ne krivi igrače za loš rezultat

Ferguson ne krivi igrače za loš rezultat

Menadžer Manchester Uniteda, Sir Alex Ferguson, rekao je na press konferenciji, poslije sinoćnje utakmice sa Benficom, kako ne krivi svoje igrače za loš rezultat.

"Ovo je veoma razočaravajuće. Iskreno, malo sam iznerviran. Prvo smo dali autogol, da bi potom De Gea loše degažirao loptu. Ipak, mislim da smo igrali dosta dobro večeras i stvorili smo nekoliko šansi. Neću kriviti svoje igrače za ovaj rezultat, jer smo zaslužili mnogo više. Nogomet je okrutna igra, a večeras je svu okrutnost ispoljio na nama", rekao je Sir Alex Ferguson, odmah po završetku sinoćnjeg susreta protiv Benfice.

Iskusni Škotlanđanin je istakao i da je rano primljeni gol poremetio ekipu, a također se osvrnuo na posljednju utakmicu Lige prvaka, kada će Crveni vragovi igrati protiv Basela:

"Jako smo loše započeli susret i to je Portugalcima dalo vjetar u leđa. Kada smo se osvijestili došli smo do svoje igre i trebali smo voditi sa dva ili tri gola razlike, već na poluvremenu. Zadnja utakmica grupne faze, kada putujemo u Basel, biće jako teška za nas. Mi smo malo poljuljani, ali imam povjerenje u svoje igrače."

Podsjetimo, Manchester United je sinoć na svom Old Traffordu remizirao sa Benficom, rezultatom 2:2. Gosti su prvi došli u vodstvo, a Phil Jones je pogodio vlastitu mrežu. Bugarin, Dimitar Berbatov, izjednačio je rezultat u 30. minuti, da bi Darren Fletcher donio potpuni preokret, u 59. minuti. Konačan rezultat postavio je Pablo Aimar, dva minuta kasnije.

Ovim rezultatom obje ekipe su se zadržale u vrhu, a konačni putnici u narednu fazu, ovog elitnog klupskog takmičenja, znat će se 7. decembra. Tada če Basel dočekati Manchester United, dok će Benfica ugostiti prvaka Rumunije, ekipu Otelul Galatija. Basel bi morao pobijediti Crvene vragove, ukoliko želi ići među 16 najboljih ekipa, dok bi Unitedu odgovarao i remi, obzirom da Benfica igra protiv ekipe koja nema niti jedan bod na svom kontu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.