Ferguson nudi 20 miliona funti za Modrića

Ferguson nudi 20 miliona funti za Modrića

Težak poraz od Barcelone u finalu Lige prvaka natjerao je trenera Manchester Uniteda Alexa Fergusona da krene u potragu sa svježom krvi, a posebno je potrebno osvježenje u sredini terena.

Barcini veznjaci su bez problema nadigrali veterane Manchestera i toga je svjestan Škot na klupi tima sa Old Trafforda. Prvi na listi želja Fergusona je hrvatski reprezentativac iz Tottenhama Luka Modrić za kojeg je Ferguson već ponudio Spursima 20 miliona funti.

Iako je predsjednik Tottenhama Daniel Levy istakao kako ovog ljeta neće prodati nikog od glavnih igrača ponuda Manchestera bi se ipak mogla prihvatiti. Posebno ako pored novca u nju bude uključen i bivši napadač Tottenhama Dimitar Berbatov.

Berbatov je nezadovoljan u Manchesteru i sigurno je kako će ovog ljeta napustiti klub. Njegoca cijena se kreće oko 12 miliona eura. Prema pisanju engleskih medija Tottenham bi mogao uzeti Berbatova i nekih 15 miliona eura, dok bi Luka Modrić završio na Old Traffordu.

Pored Luke Modrića velika želja Alexa Fergusona je i krilni napadač Aston Ville Ashley Young te playmaker Intera Wesley Sneijder koji je nedavno istakao da bi volio jednog dana zaigrati na Old Traffordu u dresu Manchestera.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti