Ferguson: Ovi momci su me učinili ponosnim

United opet blistao

Ferguson: Ovi momci su me učinili ponosnim

Edmir Škorić

Sir Alex Ferguson je još jednom pokazao s kakvom ekipom raspolaže. Njegov Manchester United je, skoro pa s rezervnim sastavom, nadigrao Schalke u revanšu polufinala Lige prvaka.

United je u prvom susretu s 2:0 savladao njemačkog predstavnika, a plasman u finale potvrdio je i na Old Traffordu, gdje je "miješani" sastav Crvenih vragova s 4:1 pobijedio Schalke. Antonio Valencia i Darron Gibbson doveli su domaće u vodstvo, Jurado je kratko vratio nadu gostima, ali je Brazilac Anderson sa dva pogotka riješio sve dileme.

"Nisam mogao spavati prošlu noć, jer sam razmišljao o početnoj postavi. Budio sam se četiri puta... Ipak, momci koji su danas odigrali učinili su me ponosnim. Pitao sam se jesam li donio dobru odluku, obzirom da je riječ o polufinalu Lige prvaka, ali drago mi je da se potez pokazao opravdanim", kaazo je Ferguson po završetku utakmice, potom dodavši:

"Barca, nema sumnje, igra sjajan nogomet i užitak je gledati ih na djelu. No, unatoč tome, moji igrači sposobni su da osvoje Ligu prvaka".

Manchester i Barcelona u finalu Lige prvaka odmjerit će snage 28. maja na Wembleyu u Londonu. Podsjetimo da je u finalu 2009. godine Barca bila uspješnija od Uniteda.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.