Ferguson planira dovesti Krkića?

El Mundo Deportivo piše

Ferguson planira dovesti Krkića?

Edmir Škorić

Trener Manchester Uniteda, Sir Alex Ferguson, zainteresiran je za dovođenje mladog Barceloninog napadača, Bojana Krkića.

Bojan Krkić (19) prošao je sve omladinske sekcije Barcelone te je postigao oko 500 golova. Prošle sezone postigao je osam golova u seniorskoj momčadi, te je tako pomogao Guardiolinoj momčadi da dođe do naslova prvaka Španjolske.

Prema pisanju El Mundo Deportivo, Sir Alex Ferguson volio bi na Old Trafford dovesti Španjolca srbijanskih korijena. Krkić bi se u napadu pridružio Wayne Roonyu i Mekskikancu Javier Hernandezu, dok bi svoje mjesto u ekipi Vragova mogli izgubiti Dimitar Berbatov i Michael Owen.

Dolaskom Davida Ville u Barcelonu, Krkić ima još više motiva da napusti Nou Camp i vjeruje se da bi Guardiola dozvolio prodaju mladog centafora. Navodno su sa Old Trafforda spremni ponuditi 12 miliona funti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.