Ferguson potvrdio: Ferdinand propušta finale

Carling Cup

Ferguson potvrdio: Ferdinand propušta finale

Edmir Škorić

Menadžer engleskog Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson potvrdio je danas kako engleski reprezentativac Rio Ferdinand neće nastupiti u finalu Carling Cupa protiv Aston Ville.

Vragovi u nedjelju na Wembleyu igraju finale Carling Cupa protiv Aston Ville, a škotski stručnjak Sir Alex Ferguson neće moći računati na iskusnog Rio Ferdinanda.

"Osjetio je probadanje u leđima tokom jutrošnjeg treniranja na Carringtonu. Naravno da ne želimo ništa prepuštatli slučaju i rizikovati. Definitivno neće biti spreman za nedjelju", kazao je Sir Alex Ferguson.

Manchester je sinoć na Old Traffordu sa 3:0 savladao West Ham (dva puta Rooney, jednom Owen), a u sastavu također nije bilo engleskog reprezentativca, koji bi mogao propustiti i prijateljski ogled Gordog albiona i Egipta, koji se igra naredne srijede (03. marta).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.