Ferguson: Ronaldo je bio posao decenije

Ferguson: Ronaldo je bio posao decenije

Trener Manchester Uniteda Alex Ferguson izjavio je da je odluka da dovede Cristiana Ronalda njegov najbolji potez u protekloj deceniji.

Legendarni škotski stručnjak je analizirao prethodnih deset godina na Old Traffordu i tom prilikom je nahvalio Portugalca koji je ljetos prešao u Real Madrid za rekordnih 80 miliona funti. Ferguson je također rekao da je mu je žao što nije uspeo da u United dovede Ronaldinha.

"Ronaldo je fantastičan, senzacionalan igrač. Doveli smo ga u ljeto 2003. godine, u vrijeme kada smo pregovarali sa Ronaldinhom, tada igračem PSG-a. Zašto Ronaldinho nije došao? Sve je bilo dogovoreno i odjednom je završio u Barceloni. Ne znam šta se tačno dogodilo. Mislim da je Ronaldo u potpunosti nadoknadio nedolazak Ronaldinha. Ronaldo je, bez obzira na sve, naš posao decenije", rekao je Ferguson.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti