Ferguson: Žao mi je Gibbsa

Ferguson: Žao mi je Gibbsa

Trener Manchester Uniteda Alex Ferguson priznao je kako je u pobjedi njegove ekipe nad Arsenalom najviše pomogla greška mladog Kierana Gibbsa.

-    Mladi se Arsenaolov igrač okliznuo, a Park je bio blizu i znao je iskoristiti taj poklon. Moram priznati i reći kako nam je to bila velika pomoć, premda mi je, kao čovjeku, malo žao što je baš taj mladić (Gibbs) morao ponijeti epitet tragičara susreta, ali mali je veliki talenat i siguran sam da mu ovo neće uticati na daljni ishod u karijeri, kazao je legendarni Škot na klupi aktuelnog evropskog prvaka.

Međutim, Ferguson ima za čim žaliti i što se njegove ekipe tiče. Njegov sunarodnjak Darren Fletcher zaradio je crveni karton i neće ga biti u kombinacijama za sastav u finalu koje će se odigrati na rimskom Olimpicu.

-    Bio je to nesretan slučaj. Imam utisak da Fletcher možda i nije zaslužio crveni karton, ali šta je tu je, kazao je Ferguson.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije