Ferguson želi da Ferdinand odustane od reprezentacije

Ferguson želi da Ferdinand odustane od reprezentacije

M. Skaka

Sir Alex Ferguson upozorio je Ria Ferdinanda da napusti reprezentativnu karijeru ukoliko želi potpisati novi ugovor sa Manchester Unitedom.

Kada je John Terry napustio reprezentaciju Engleske, jedno mjesto u odbrani ostalo je upražnjeno, ali menadžer Mancheter Uniteda upozorio je svog igrača da ne pikira na tu poziciju ukoliko želi produžetak ugovora.

Ferguson smatra da Ferdinand ima kvalitet da brani boje Engleske, ali ne želi da njegov igrač troši svoju energiju igrajućči za nacionalni tim.

"On bi mogao igrati za reprezentaciju, u to nema nikakve sumnje.", rekao je Ferguson. "Ali, ne vidim razlog zašto bi to radio. Mislim da se on mora koncentrisati na svoju klubsku karijeru."

"To je ono što bih ja volio, ali neću mu praviti probleme i ukoliko se odluči da igra za reprezentaciju. To je njegova odluka. MAda, nisam siguran ni da on to želi.", dodao je menadžer Crvenih Đavola.

"Kada su se kod Ferdinanda tek pojavili problemi sa leđima, izbivao je sa terene na duže periode. Sada radi jogu i čuva se na treninzima. Dosta se oslanja na svoje iskustvo."

Ipak, ne može se sve kompenzirati iskustvom, a to se odlično vidjelo i u subotu kada je pored Ferdinanda protrčao Gareth Bale i u 32. minuti duplirao rezultatski zaostak Uniteda. Činjenica je da Ferdinand ima problema u igri protiv brzih napadača, a Ferguson se upravo boji da bi dodatni umor zbog reprezentativnih obaveza ovo samo dodatno istakao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.