Ferguson želi dovesti Balea?

Ferguson želi dovesti Balea?

Edmir Škorić

Sjajne partije Garetha Balea u dresu Tottenhama ove sezone nisu prošle nezapaženo. Navodno, menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson pokušat će angažovati velškog reprezentativca.

Prema pisanju britanskih medija, Ferguson je Balea zacrtao kao primarni cilj, a na Old Traffordu su, navodno, spremni ponuditi i do 40 miliona funti Tottenhamu.

Bale je ove sezone u velikoj formi, pokazao je to u utakmicama grupne faze Lige prvaka protiv Intera. Upravo Inter, ali i Chelsea, pomno prate njegove nastupe.

Harry Redknapp, menadžer Spursa, već je u nekoliko navrata govorio kako klub ne želi prodati 20-godišnjeg krilnog igrača, jer bi to značilo da se umanjuju vrijednosti Tottenhama.

Po nekim navodima je  Francuz Patrick Evra najavio odlazak iz Uniteda, što bi sigurno dodatno otvorilo vrata Baleu na Old Traffordu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.