Ferguson: Želimo do finala Evropske lige

Crveni vragovi gostuju Ajaxu

Ferguson: Želimo do finala Evropske lige

Menadžer Manchester Uniteda, Sir Alex Ferguson, iskazao je veliko poštovanje prema timu Ajaxa pred sutrašnji meč Evropske lige.

Cjelokopna ekipa i stručni štab Crvenih vragova otputovali su u Amsterdam, a na popisu igrača nedostaju Patrice Evra, Ryan Giggs i Dimitar Berbatov.

Ferguson je rekao kako njegov tim trebaju predvoditi neki mlađi igrači kojima je potrebno evropsko iskustvo, te kako svi žele do finala koje se igra u Rumuniji u maju mjesecu.

"Imamo mnogo mladih igrača koji nemaju mnogo iskustva u Evropi i ovo će im biti sjajna šansa. Svima nam je cilj da dođemo do finala u Rumuniji", rekao je Ferguson na večerašnjoj pres konferenciji, te dodao:

"Poštujemo Ajaxovu historiju, kao i sve što su učinili prethodnih godina. Oni uvijek imaju sličnu taktiku, sličan stil igre i to je zaista rijetkost u današnjem nogometu, te se mora poštovati."

Amsterdam ArenA će sutra od 19 časova ugostiti momčadi Ajaxa i Uniteda, a susret će se igrati u okviru 1/16 finala Evropske lige.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.