Fernandez preuzeo Stade de Reims
Dosta posla za Fernandeza

Nekada slavni klub danas traži slamu spasa

Fernandez preuzeo Stade de Reims

M. Maksimović

Francuski trener Luis Fernandez od četvrtka vodi ekipu Stade de Reims. Stade de Reims je trenutačno drugoligaš, ekipa koja tavori na samom dnu druge lige, ali je klub izuzetno bogate tradicije.

Novi klub Luisa Fernandeza je šest puta bio prvak Francuske (1949, 1953, 1955, 1958, 1960, 1962.), te je dva puta igrao u finalu Kupa prvaka 1956. i 1959. Ono što je važno spomenuti da su između ostalih za ovu ekipu igrali Just Fontaine (sa 13 golova najbolji strijelac SP 1958.) i Raymond Kopa (najbolji igrač na SP 1954. i 1958.).

Luis Fernandez je kao igrač nosio dres PSG-a, Parisa i Cannesa, dok je kao trener vodio Cannes, PSG, Atheltic Bilbao, Espanyol, Al Rayyan, Beitar Jerusalem i Real Betis. Ekipu Stade de Reims, Fernandez je preuzeo kao 18. sastav druge lige sa svega 12 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.