Argentinski sudija sudi Evropsko prvenstvo
Foto - EPA

Rapallini dobio šansu

Argentinski sudija sudi Evropsko prvenstvo

M. Šljivak

Evropska fudbalska federacija (UEFA) i Fudbalski savez Južne Amerike (Conmebol) postigli su neobičan dogovor o razmjeni sudija za predstojeća kontinentalna prvenstva.

Tako će po prvi put u historiji Euro suditi jedan sudija van Starog kontinenta, a to će biti Argentinac Fernando Rapallini.

Ovaj 43-godišnjak iz La Plate tako će ući u historiju kao prvi čovjek iz Južne Amerike koji je sudio Euro, a umjesto njega na Copa Americu će ići jedan evropski sudija.

To je Španac Jesus Gil Manzano koji će imati šansu da sudi prvenstvo Južne Amerike, a ovakve razmjene sudija vjerovatno će postati mnogo češće u budućnosti.

Rapallini je sudija od 2006. godine. Pet godina kasnije postao je elitni sudija u Argentini, a od 2014. godine ima FIFA značku.

Radi se o sudiji koji poprilično voli da maše kartonima, pa će reprezentacije na Euru itekako morati da se paze.

Također, Gil Manzano će sigurno imati velikog posla na uvijek oštroj Copi, a i on je poznat kao sudija koji voli pokazati karton.

Vidjet ćemo kako će se snaći u nešto drugačijim sredinama od onih na koje smo navikli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi