Ferrara: Poulsen ostaje u Juventusu
Danac potreban Juventusu

Ferrara: Poulsen ostaje u Juventusu

E. Škorić

Iznenadnom prodajom Cristiana Zanettija Fiorentini, mjesto u prvom timu Juventusa otvorilo se vezisti Christian Poulsenu (29), pa trener "stare dame" Ciro Ferrara tvrdi kako će igrač ostati na Delle Alpiju.

Cristiano Zanetti potpisao je za Fiorentinu, a Juventus će za obeštećenje dobiti dva miliona eura. Ranije se najavljivalo kako će Danac Christian Poulsen (29) napustiti Juventus, no prodajom Zanettija, čini se, bivši igrač Seville ostat će u klubu. To je potvrdio i sam trener "stare dame".


- Zanetti je dobio priliku da pređe u Fiorentinu i potpiše ugovor s njima, a on je to i učinio. Ne želim nikoga tjerati da ostane. U svakom slučaju oslabljeni smo na toj poziciji, i zato nas Poulsen neće napustiti. Poulsen je uvijek trenirao sa dosta ozbiljnosti i truda, i ja sam mu udijelio kompimente za profesionalnost koju je pokazao tokom treninga. Dobro smo radili unatoč porazu protiv Villarreala. Jedan poraz ne može promijeniti plan ili utjecati na naše samopuzdanje. Mi ćemo i dalje graditi momčad koja je dosljedna i koja će pokušati ostvariti svoje ciljeve -  prokomentarisao je Ferrara cjelokupnu situaciju u klubu.


Nakon impresivne pobjede nad madridskim Realom (2:1) u okviru "Kupa Mira", Juventus je nedavno poražen s 4:1 od Villarreala.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.