Ferrari iz Genoe u Bešiktaš

Bešiktaš pojačava odbrambenu liniju

Ferrari iz Genoe u Bešiktaš

Adnan Beganović

Talijanski odbrambeni fudbaler Matteo Ferrari napustit će redove Genoe i od naredne sezone nosit će dres turskog Bešiktaša.

„Genoa i Bešiktaš postigli su dogovor, kao i sam igrač i turski klub. Sada je ostalo riješiti samo neke formalnosti i Ferrari će potpisati za Bešiktaš“, rekao je igračev agent Moreno Roggi za talijanske medije.

Talijanski defanzivac u redove Genoe došao je prošle godine kao slobodan igrač iz Rome, a u sezoni iza nas bio je najbolji odbrambeni igrač kluba. Njegove sjajne igre probudile su zanimanje mnogih klubova, a najbrži je bio Bešiktaš, koji je ponudio 5 miliona eura Genoi, i 2.5 miliona eura godišnje plate Ferrariju za potpisivanje četverogodišnjeg ugovora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.