Feyenoord poražen, druga pobjeda NEC-a

Holandsko prvenstvo, 2. kolo

Feyenoord poražen, druga pobjeda NEC-a

Edmir Škorić

Sa danas četiri odigrane utakmice kompletirano je 2. po redu kolo holandskog šampionata. Pobjede su ostvarili Excelsior, Roda, Utrecht i Nijmegen.

Igrači su danas u Holandiji bili izuzetno raspoloženi, postigavši 21 pogodak, što je 5,25 u prosjeku po utakmici. Najviše ih je postignuto u utakmici Willema i Nijmegena (čak osam), a na kraju su slavili gosti rezultatom 3:5. Ha-trick za Nijmegen postigao je Vleminckx.

Feyenord je poražen kod Excelsiora (3:2), a domaćem timu je pobjedu osigurao Fernadez u posljednjoj minuti utakmice. Do prve pobjede je stigao i Utrecht, čiji su fudbaleri, također sa 3:1, savadali Bredu.

Vodeći je PSV sa maksimalnih šest bodova, a isto toliko ima još samo NEC Nijmegen. Na začelju su NAC Breda i ADO Den Haag koji nemaju niti jednog boda.

Holandska Eredivisie, 2. kolo:

Excelsior - Feyenoord 3:2 (Fernandes 29, Bovenberg 77, Fernandez 90/ Vlaar 41, Nelom - ag. 74)
Den Haag - Roda 1:3 (Kubik 4/ Junker 9, Delorge 12, Hempte 70)
Utrecht - Breda 3:1 (Van Wolfswinkel 13, 81, Mertens 46/ Amoah 25)
Willem - Nijmegen 3:5 (Hakola 6, Demouge 29, Lasnik 69 - pen./ Schone 17, Vleminckx 55, 62, 90, Sibum 67)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.