Feyenoord slavio protiv PSV-a

Feyenoord slavio protiv PSV-a

Dva kola prije kraja holandske Eredivisie situacija u borbi za prvaka je i dalje neizvjesna. U derbiju 32. kola Feyenoord je bio bolji od PSV-a i tako je učinio prvenstvo još neizvjesnijim.

Sjajnu utakmicu su na De Kuip stadionu u Roterdamu odigrali Feyenoord i PSV, a domaća momčad je sa 3:1 slavila pobjedu. Georgino Wijnaldum je u 27. minuti načeo goste, a u 53. minuti je Orlando Engelaar zaradio crveni karton, pa je domaćinu posao bio olakšan.

Međutim, PSV je i sa igračem manje preko Ole Toivonena u 60. minuti poravnao rezultat, ali samo tri minute kasnije Wijnaldum drugim golom na meču donosi novu prednost domaćinu. U 79. minuti je mladi Luc Castaignos postavio konačnih 3:1 za Feyenoord i udaljio PSV od naslova prvaka.

Ajax je iskoristio kiks PSV-a i domaćom pobjedom nad Excelsiorom 4:1 uvećao šanse da se konačno domogne naslova prvaka. Ajax je golom Lorenza Ebicilija u 13. minuti došao u vodstvo, Daan Bovenberg je poravnao u 54. minuti, a tek su Christian Eriksen, Lorenzo Ebicilio i Siem de Jong u posljednjih deset minuta uspjeli slomiti otpor gostiju.

U trećoj današnjoj utakmici Utrecht je na svom terenu bio bolji od Vitessea sa 4:2. Yasuda, Mertens, Strootman i Demouge su bili strijelci za pobjedničku momčad, dok su Kashia i Tighadouni pogodili za goste iz Arnheima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.