Feyenoord ubjedljivo slavio u Utrechtu

Eredivizija

Feyenoord ubjedljivo slavio u Utrechtu

Edmir Škorić

Nogometaši Feyenoorda ostvarili su ubjedljivu pobjedu na gostovanju u Utrechtu...

Toornstra je bio dvostruki strijelac za domaće u 12. i 22. minuti, a u prvih 45 minuta Schaken, Pelle i De Vrij su zabijali za goste iz Rotterdama, koji su tako vodili 3:2 na poluvremenu.

Schaken postiže svoj drugi gol u 72. minuti, a konačnih 5:2 postavlja Vilhena u završnici utakmice. Feyenoord ostaje četvrtoplasirani, ali se sada Twenteu i Ajaxu, drugoplasiranom i trećeplasiranom timu prvenstva, primakao na bod. Vodeći Vitesse ima četiri boda više.

Cambuur je pogocima Ritzmaiera u 18., te Barta u 65. minuti ostvario domaću pobjedu protiv G.A. Eaglesa. Ovo je veoma važna pobjeda za Cambuur koji se bori za opstanak.

Eredivizija, 19. kolo:
Cambuur - G.A. Eagles 2:0 (Ritzmaier 18, Barto 65)
Utrecht - Feyenoord 2:5 (Toornstra 12, 22/ Schaken 17, 72, Pelle 18, De Vrij 33, Vilhena 89)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.