FFF: Anelki 18 utakmica zabrane, Evri pet
Kraj za Anelku u dresu Trikolora?

Kazne za "zločeste dečke"

FFF: Anelki 18 utakmica zabrane, Evri pet

Edmir Škorić

Kapiten Patrice Evra suspendovan je na pet, a napadač Nicolas Anelka na čak nevjerovatnih 18 utakmica francuske reprezentacije. Takvu odluku danas je donio Francuski fudbalski savez (FFF) na vanrednom sastanku sa "zločestim momcima".

Chelseajev napadač je verbalno napao bivšeg selektora Raymonda Domenecha u poluvremenu utakmice Francuska - Meksiko (0:2) na Svjetskom prvenstvu, te ga je Francuski fudbalski savez poslao kući prije vremena.

Defanzivac Manchester Uniteda, Parice Evra sukobljavao se sa stručnim štabom reprezentacije na treningu.

Anelka, koji se povukao iz međunarodnog fudbala, prošao je najgore. Naime, FFF ga je kaznio sa 18 utakmica zabrane, dok Evra neće nastupiti u narednih pet utakmica, Franck Ribery je suspendovan na tri, a Jeremy Toulalan jednu utakmicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.