FFT: Bez bh. fudbalera među 100 najboljih

Messi najbolji, Ronaldo odmah iza njega

FFT: Bez bh. fudbalera među 100 najboljih

Adnan Beganović

Ugledni engleski mjesečni sportski list FourFourTwo na kraju sezone objavljuje listu od 100 najboljih fudbalera po ukusu novinara i urednika ovog lista.

Među 100 najboljih u 2012. godini nema niti jednog bosanskohercegovačkog fudbalera, a najviše ih dolazi iz Španije, čak 21, dok iz Njemačka među 100 najboljih ima 11  fudbalera, a iz Brazila deset.

Na prvom mjestu po izboru novinara i urednika mjesečnog magazina FourFourTwo nalazi se Lionel Messi, iza njega je domah Cristiano Ronaldo, dok je Andres Iniesta na trećem mjestu.

Napadač Atletica Radamel Falcao nalazi se na četvrtom mjestu, a holandski reprezentativac i fudbaler Manchester Uniteda, Robin van Persie, je petoplasirani.

FourFourTwoov izbor najboljih 100 fudbalera na svijetu:
1. Messi (Barcelona), 0 (pomak u odnosu na 2011.)
2. Ronaldo (Real Madrid), 0
3. Iniesta (Barcelona), +1
4. Falcao (Atletico Madrid), +58
5. Van Persie (Manchester United), +4
6. Xavi (Barcelona), -3
7. Yaya Toure (Manchester City), +32
8. Agüero (Manchester City), +6
9. Pirlo (Juventus), +51
10. Rooney (Manchester United), -4...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.