Ficcadenti prezeo Cagliari

Nakon odlaska Donadonia

Ficcadenti prezeo Cagliari

Massimo Ficcaednti je imenovan za novog trenera italijanskog prvoligaša Cagliaria.

On je sa timom iz Sardinije potpisao dvogodišnji ugovor, a do sad je vodio Cesenu. Sa tom ekipom je prošle sezone u Serie A osvojio 15. mjesto i to je bio prvi nastup Cesene u eliti poslije 15 godina. Podsjetimo da je prije samo nekoliko dana Cagliari napustio Roberto Donadoni i to zbog sukoba sa predsjednikom Massimom Cellinom.

Donadoni je ekipu vodio u poslednjih 12 kola prošlog prvenstva u kojem je Cagliari osvojio 14. mjesto. To je inače sedmi slučaj u istoriji Serie A da je trener smijenjen prije početka nove sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije