FIFA donosi konačnu odluku oko fantomskog gola

FIFA donosi odluku

FIFA donosi konačnu odluku oko fantomskog gola

Midhat Šljivak

Bayer Leverkusen je u devetom kolu Bundeslige savladao kao gost ekipu Hoffenheima, a sudija Felix Brych je u 70. minuti priznao fantomski gol Stefanu Kiesslingu.

Kiessling je šutirao glavom, lopta je prošla pored gola, ali je kroz rupu u mreži završila u golu, da bi Brych dosudio pogodak. Hoffeneheim je uložio žalbu koja će biti razmatrana sutra pred Sudom Fudbalskog saveza Njemačke, ali će krajnu odluku donijeti FIFA.

"Svi savršeno razumijemo osjećaj nepravde koja prati taj fantomski gol. Pozivi na ponavljanje utakmice su također razumljivi, ali dobro znamo iz prošlih iskustava koliku važnost FIFA pridaje zaštiti autoriteta sudačkih odluka. Naša će odluka biti donesena unutar okvira odgovarajućih pravnih statuta i propisa jer u slučajevima poput ovog FIFA je vrhovni autoritet ", stoji u saopštenju DFB-a.

Raniji slučajevi govore da bi utakmica između Hoffenheima i Bayera trebala biti ponovljena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti