FIFA istražuje Srbiju i Hrvatsku

Navijački neredi

FIFA istražuje Srbiju i Hrvatsku

FIFA istražuje nemire koji su pratili kvalifikacijske utakmice za SP 2014. skupine A između Makedonije i Hrvatske u Skoplju te između Srbije i Walesa u Novom Sadu.

Fudbalskom savez Srbije prijeti disciplinska akcija zbog navijačkih nereda na kvalifikacijskoj utakmici za SP 2014. protiv Walesa u Novom Sadu 11. rujna kada je Wales poražen 6:1. Istraga je pokrenuta i oko utakmice između Makedonije i Hrvatske u istoj skupini koja je odigrana u oktobru, javlja BBC.

Fifa će odluku o oba slučaja donijeti na zasijedjanju svog disciplinskog odbora 20. novembra.

Na utakmici u Skoplju nije bilo većih incidenata i zabilježeno je nekoliko upaljenih baklji na tribinama među hrvatskim i makedonskim navijačima od kojih je nekoliko bačeno na stazu oko terena.

Fifa ima cijeli niz sankcija koje može dodijeliti nacionalnim savezima od novčanih kazni, zabrana do izbacivanja sa SP-a 2014.

Belgija je trenutno prva u skupini A dok je Hrvatska druga na temelju gol razlike a Srbija treća.

Srpskom nogometnom savezu prijeti disciplinska kazna UEFA-e zbog rasističkog navijanja upućenog engleskom reprezentativcu Dannyju Roseu na kvalifikacijskoj utakmici za Euro 2013. U-21 protiv Engleske koja je igrana u Kruševcu u listopadu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.