FIFA kaznila N/FSBiH sa 50.000 franaka

Zbog nereda na susretu Belgija - BiH

FIFA kaznila N/FSBiH sa 50.000 franaka

FIFA je kaznila Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine sa 50.000 švajcarskih franaka (oko 33.000 eura) zbog nereda navijača na susretu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo između Belgije i BiH.

Krovna svjetska fudbalska asocijacija odlučila je kazniti Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine sa čak 50.000 švajcarskih franaka. FIFA je kaznu izrekla zbog bakljade dijela navijača BiH na susretu kvalifikacija između Belgije i naše reprezentacije u Genku 29. marta ove godine.

Između 45 i 50 baklji je bilo zapaljeno na tribini gdje su se nalazili navijači Bosne i Hercegovine. Mnoge od tih baklji su potom bačene na teren, te je susret bio prekinut na osam minuta, a igrači obje ekipe su se morali povući u svlačionicu. Nekoliko navijača BiH je također uletilo u teren“, navodi se u izvještaju disciplinske komisije FIFA.

Također, N/FSBiH je upozoren od strane FIFA da će se svaki naredni incident, pa i onaj najmanji, još teže sankcionisati. Neke od mogućih kazni su oduzimanje bodova reprezentaciji Bosne i Hercegovine, te izbacivanje našeg državnog tima iz kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije