FIFA odbacila žalbu Burkine Faso

Alžirci mogu odahnuti

FIFA odbacila žalbu Burkine Faso

Iako je Vahid Halilhodžić ostao čvrsto pri tome kako je na plasman na terenu izboren čisto i potpuno zasluženo, ipak je trebalo pričekati reakciju FIFA-e koja je potvrdila konstataciju našeg proslavljenog stručnjaka.

FIFA je danas odbacila žalbu Fudbalskog saveza Burkine Faso na nastup alžirskog kapitena Madjida Bougherre u revanš dvoboju završnog kruga kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo igranom prije sedam dana.

Iz Burkine Faso su tvrdili kako Bougherra, koji je bio i strijelac jedinog gola, nije imao pravo nastupa zbog akumuliranih žutih kartona, jer je jedan žuti karton prenio iz takmičenja po grupama, a drugi je dobio u prvoj utakmici završnog kruga u oktobru mjesecu. Na kraju od toga nije bilo ništa, pa Alžirci sa nestrpljenjem čekaju žrijeb grupa 6.decembra. Do sada je Alžir igrao na Svjetskim prvenstvima 1982. godine u Španiji, 1986. godine u Meksiku, te na posljednjem u Južnoj Africi 2010.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti