FIFA odbila zahtjev za registraciju Turana
Foto:EPA

Nedostupan do Božića

FIFA odbila zahtjev za registraciju Turana

S. Bošković

FIFA je odbila zahtjev Barcelone za registraciju njihovog ljetnog pojačanja, Arde Turana, koji je trebao biti registriran umjesto ozlijeđenog Rafinhe.

Postoji opcija da se dozvoli kasnija registracija igrača u slučaju duže ozljede drugog igrača i to je razlog zašto je Barcelona probala da se registrira bivšeg igrača Atletico Madrida.

Klub je smatrao da će njihova zabrana za transfere isteći nakon kraja ljetnog prelaznog roka, što bi im omogučilo normalnu registraciju igrača.

Barcelona je željela da da registrira turskog internacionalca nakon što je Rafinha postao nedostupan do kraja sezone, te su pitali Špansku federaciju, RFEF, za dozvolu registracije Turana. U slučaju da je registracija bila dozvoljena Turan bi bio nedostupan za Ligu prvaka do Božića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.