FIFA poništila suspenziju selektoru Izraela

FIFA poništila suspenziju selektoru Izraela

Edmir Škorić

Luis Fernandez će nastaviti sa obavljanjem svog posla na klupi izraelske nogometne reprezentacije, nakon što mu je Međunarodna nogometna federacija (FIFA) ukinula zabranu svih nogometnih aktivnosti.

Fernandez je, naime, bio suspendiran od strane FIFA-e iz svih nogometnih aktivnosti zbog navodnog dugovanja od 400.000 eura bivšem klubu, katarskom Al-Rayyanu.

Nogometni savez Izraela (IFA), čiji je selektor Fernandez, potvrdio je kako je FIFA oslobodila Fernandeza krivnje, te kako će on nastaviti svoj posao na klupi te reprezentacije.

"FIFA je službeno objavila kako Luis Fernandez može nastaviti sa nogometnim aktivnostima. Želimo Luisu puno uspjeha u predstojećim izazovima protiv Latvije i Gruzije", poručili su iz IFA-e.

Fernandez tvrdi kako je već riješio spor sa Al Rayyanom, ali bio je prisiljen čekati do ponedjeljka kada je FIFA ozvaničila odluku po kojoj mu se ukida suspenzija.

"Kao što sam već i rekao prošle sedmice, riješio sam stvari sa FIFA-om, a sada je već stigla i službena potvrda. Sada se samo želim koncetrirati na jednu stvar, a to je osvajanje svih šest bodova iz nadolazećih kvalifikacionih susreta sa Latvijom i Gruzijom. Istodobno ću nastaviti pravni posao na sudu u Ženevi", kazao je Fernandez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.