FIFA pušta Čile na SP

Povučena tužba Rangersa

FIFA pušta Čile na SP

Fudbalska reprezentacija Čilea ipak neće biti isključena sa Svjetskog prvenstva 2010., pošto je klub Rangers usvojio zahtjev FIFA-e i povukao tužbu protiv domaćeg saveza.

Čelnici Rangersa iz Talce zatražili su od suda da poništi odluku saveza koji ih je kaznio oduzimanjem tri boda, poslije čega je taj klub ispao iz prve lige. FIFA ne dozvoljava civilnim sudovima da se miješaju u fudbal, zbog čega je zahtijevala od čileanskog saveza da ubijedi čelnike Rangersa da povuku tužbu te zaprijetila da će isključiti Čile sa SP-a ako to ne bude učinjeno.

"Slučaj je završen pošto je Rangers povukao tužbu", rekao je portparol čileanskog saveza Claudio Olmedo.

Reprezentacija Čilea je posljednji put igrala na SP-u 1998. godine u Francuskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti