Najbolji norveški sudija progovorio: Da, homoseksualac sam i moj je život lijep
FOTO - EPA

Najbolji norveški sudija progovorio: Da, homoseksualac sam i moj je život lijep

Adnan Beganović

Tom Harald Hagen, norveški fudbalski sudija priznao je da je homoseksualac.

U razgovoru za jedne lokalne norveške novine ponajbolji sudija iz Norveške je istakao da smatra da je vrijeme sazrilo za njegovo priznanje.

"Sazrelo je vrijeme da kažem da sam homoseksualac. Cijelo vrijeme živom ovako i uopšte nemam potrebe da se brinem. Moj je život lijep", izjavio je Hagen.

Njegovo priznanje izazvalo je zadovoljstvo u Norveškoj, a čak su se oglasili i političari koji su norveškom sudiji poslali poruke podrške.

Hagen važi za najboljeg norveškog sudiju, a pod značkom FIFA-e sudi od 2009. godine. On je svojim priznanjem poslao važan signal u borbi za toleranciju u fudbalu.

Top Komentari

Penderinos
Ono kad kažu sudija p e d e r u
10 3
Meazza
To mu je od pistaljke,vazda mora nesto dudlati....
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi