Ko su FIFA sudije iz BiH za narednu godinu: Peljto, Gigović, Bandić, Kečo, Lazić, Macić...
Peljto sa pomoćnicima na Koševu

Šest glavnih sudija

Ko su FIFA sudije iz BiH za narednu godinu: Peljto, Gigović, Bandić, Kečo, Lazić, Macić...

Samir Mlaćo

FIFA Komitet za suđenje potvrdio je danas listu sudija za 2024. godinu.

NS/FS BiH će u godini koja dolazi sa „FIFA značkom“ predstavljati 6 glavnih sudija, 12 sudija asistenata, te 3 futsal suca. U odnosu na prethodnu godinu, naš Savez je dobio dva dodatna mjesta među asistentima gdje su nova imena Amir Kadić i Stefan Tešanović.

Na listi glavnih sudija nalaze se: Irfan Peljto, Miloš Gigović, Antoni Bandić, Luka Bilbija, Merima Čelik i Vesna Miletić.

Kada su sudije asistenti u pitanju, na spisku su: Davor Beljo, Senad Ibrišimbegović, Damir Lazić, Amer Macić, Aleksandar Smiljanić, Marko Petić, Aida Jusufović, Merima Homarac, Tamara Došen, Merima Tanović, Amir Kadić i Steganović Tešanović.

Kada su futsal sudije u pitanju, tu su tri imena: Farik Kečo, Nikola Tadić i Vedran Marčinko.

O sudijama u bh. nogometu gotovo redovno mnogo se priča, no nadamo se da će navedeni našu zemlju predstaviti na najbollji mogu način.

Oglasi

Pohvale je za sada stalno dobijao Irfan Peljto koji sudi i utakmice Lige prvaka, što je zaista velika stvar.

Antoni Bandić je sudio mečeve Omladinske Lige prvaka, ali i utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, te utakmice Konferencijske lige.

Kada je futsal u pitanju, sudija Premijer futsal lige naše zemlje Farik Kečo nedavno je sudio utakmicu futsal reprezentacija Portugala i Armenije u sklopu elitne runde grupne faze FIFA futsal Svjetskog prvenstva 2024. te dobio brojne pohvale.

Podsjetimo, danas su određene i sudije za posljednje kolo prvog dijela sezona Premijer lige. Na centru će se naći upravo Peljto koji sudi derbi Zrinjskog i Sarajeva, dok će Miloš Gigović dijeliti pravdu na meču GOŠK-a i Željezničara.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Program počinje u petak kada igraju Posušje i Borac, a završava u ponedjeljak u Mostaru derbijem Zrinjskog i Sarajeva.

Top Komentari

user1676370670
Jbt uefu,cuj Gigovic....
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti