FIFA suspendovala izraelskog selektora

Zbog ranijih dugovanaj prema klubu u Kataru

FIFA suspendovala izraelskog selektora

E. Škorić

Izraelski selektor Luis Fernnadez suspendovan je od strane Međunoardne nogometne federacije (FIFA-e) .

Fernandez, francuski stručnjak koji je na klupi Izraela od marta prošle godine, vodi dugogodišnji spor zbog navodnog dugovanja prema katarskom klubu Al Rayyan kojeg je trenirao prije šest godina.

Izraelski nogometni savez (IFA) je saopštio kako je "na adresu stigao službeni zahtjev FIFA-e u kojem traži da se Fernandezu odmah zabrane sve aktivnosti vezane uz nogomet zbog nepćanja dugova momčadi koju je trenirao ranije u Kataru".

"Sljedeće sedmice sastat ću se sa Fernandezom kako bismo zajedno odlučili kako riješiti problem koji je nastao", kazao je predsjednik IFA Eli Luzon.

Fernandez, pak, vjeruje kako će se sve riješiti do kraja marta, odnosno Izraelovog nastavka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini.

"Ovo je dugogodišnji spor i siguran sam da će se stvari završiti prije martovskih kvalifikacijskih utakmica", ističe Fernandez.

Fernandez je igrao 60 puta za Francusku, a bio je član momčadi koja je osvojila Evropsko prvenstvo 1984. godine. Trenirao je PSG, ali na klupi Izraela se nije proslavio.

Naime, Izraelci imaju jednu pobjedu u kvalifikacijama, četiri osvojena boda iz četiri utakmice. U grupi F su tek poziciju iznad posljednjeplasirane Malte.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.