FIFA u Cirihu o pomilovanju N/FS BiH

Razmatra se mogućnost blaže kazne

FIFA u Cirihu o pomilovanju N/FS BiH

Apelacioni komitet Svjetske fudbalske asocijacije (FIFA) žalbu N/FS BiH na izrečenu kaznu od 50.000 švajcarskih franaka razmatraće na sastanku koji će biti održan sredinom jula u Cirihu.

U dopisu kojeg su uputili iz Saveza u FIFA traže „u pola manju sankciju zbog teške finansijske situacije u našoj zemlji, ali i N/FS BiH“.

„Uz još jedno izvinjenje zbog nedoličnog ponašanja dijela naših navijača na utakmici sa Belgijom u Genku, molimo Vam da uvažite naš zahtjev za smanjenje kazne. Nismo mogli spriječiti unošenje pirotehničkih sredstava na tribinu stadiona Cristal arena, jer je to bio posao organizatora utakmice, Fudbalskog saveza Belgije“, piše u novom, još jednom u nizu pisama N/FS BiH poslanom AK FIFA.

Kao što je od ranije poznato, iz FIFA su oštro upozorili N/FS BiH „da ukoliko naši navijači naprave nove incidente na nekoj od narednih utakmica, reprezentaciji će oduzeti bode u kvalifikacijama za SP, a možda i isključiti je iz takmičenja“.

O žalbi N/FS BiH, Apelacioni komitet FIFA trebao je raspravljati 13. juna u Johansburgu. Međutim, odluku su prolongirali za juli, kako bi dodatno sagledali okolnosti mogućeg pomilovanja naše „kuće fudbala“...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti