FIFA zabranila Ben Arfi da igra za Nicu
Foto: EPA

Tri kluba za sezonu

FIFA zabranila Ben Arfi da igra za Nicu

Edmir Škorić

Svjetska nogometna federacija (FIFA) zabranila je Hatemu Ben Arfi da igra za Nicu.

Francuski ugledni mediji L’Equipe i France Football objavili su kako je FIFA obavijestila Francuski nogomenti savez da 27-godišnji veznjak nema pravo nastupa za Nicu ove sezone.

FIFA ne dozvoljava Ben Arfi da igra za klub u koji je stigao prije nekoliko dana jer je prije prelaska u Nicu posuđen Hull Cityju. Iako je posudbeni ugovor trebao da traje do kraja sezone, on je odmah prekinut jer je igrač želio u Nicu.

Ben Arfa je upisao dva nastupa za Newcastle, devet za Hull City i zbog toga ne može da nastupa za Nicu. Nica ima pravo da igrača vrati u Newcastle ili da čeka kraj sezone…

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije