Figo:Biće teško Barci protiv Intera
Luis Figo zna kako je igrati kada osvojite Ligu prvaka

Figo ponovo na Nou Campu

Figo:Biće teško Barci protiv Intera

Luis Figo je u izjavi za španski list Sport izjavio da će Barcelona večeras upoznati kako je teško igrati kada Inter zatvori sve prilaze svome golu.

Luis Figo nekada je Camp Nou doživljavao kao svoj dom, ali je odlaskom u Real sebi zatvorio vrata katalonskog kluba. Večeras na Camp Nou dolazi kao ambasador talijanskog kluba.

"Ne mislim da će Barcelona promijeniti svoj stil igre. Biće to duel dvije potpuno različite nogometne filozofije i jedna stvar je sigurna, neće to biti otvorena utakmica", kaže Figo.

Barcelona je prošle godine sve oduševila načinom igre na koji je osvojila Ligu prvaka,a ove sezone ima samo jednu pobjedu. Figo ima objašnjenje zašto je to tako.

"Nakon osvajanja Lige prvaka sve postaje mnogo teže. Svi timovi skontaju vaš način igre i igru postavljaju na drugi način, tako da je mnogo teže igrati", rekao je Luis Figo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.