Filipe završio sezonu
Teška povreda brazilskog reprezentativca

Primera Division

Filipe završio sezonu

Lijevi bočni Deportiva Luis Filipe sinoć se povrijedio na utakmici protiv Athletic Bilbaoa i jutros rano je obavio operaciju zbog koje će biti van terena od četiri do šest mjeseci.

Luis Filipe se sinoć, u trenutku kad je zabio pogodak, sudario s golmanom Athletica Gorokom Iraizozom i slomio fibulu i gležanj desne noge te je hitno prebačen u bolnicu u La Coruni.

Nakon što mu je dijagnosticirana povreda odmah je operisan, a jutros oko dva sata poslije ponoći u bolnicu mu je u posjetu stigao i golman Iraizoz koji mu je poželio brz oporavak.

Luis Filipe u posljednjih godinu dana svojim igrama u dresu Deportiva privlači pažnju velikih klubova širom svijeta. Ljetos je bio vrlo blizu Barcelone, ali je zapelo oko odštete, dok se u španskim medijima uveliko špekuliše kako će na ljeto sigurno obući dres Reala.

Ostaje nejasno dali će ga Real kupiti  sobzirom na povredu, ali šteta za ovog mladog i sjajnog igrača koji je izborio svoje mjesto u brazilskoj reprezentaciji, ali je SP za njega završeno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.