Filipović: Pobijedit ćemo lidera

Optimizam u Trebinju

Filipović: Pobijedit ćemo lidera

A. Haznadarević

U Trebinju nisu previše žalili zbog činjenice da su ispali iz Kupa BiH, ali su zato odlučni u namjeri da pobijede Sarajevo. Lider je na početku ove sezone u velikoj formi pa ga mnogi vide i kao favorita protiv Leotara, iako se Sarajevo ne može baš pohvaliti rezultatima u Trebinju.

"Ako je suditi po rezultatima iz ranijih sezona, onda je jasno da nam Sarajevo kao gost itekako odgovara i vjerujem da će i ova ekipa Leotara da nastavi tradiciju dobrih rezultata. Pobijedit ćemo lidera, jer igramo pred našim navijačima i to je za mene dovoljan motiv. Moramo cijeli tok susreta da odigramo u visokom ritmu i da napadnemo goste. Ako želimo pobijediti onda moramo i da napadamo" rekao je napadač Borivoj Filipović.

Trener Gaćinović je nešto oprezniji u procjenama konačnog ishoda.

"Ne treba se oslanjati na tradiciju, jer svaka utakmica je priča za sebe, pa će tako biti i ovaj put. Moramo se dobro pripremiti i ako napravimo dobru pripremu meča onda neće biti problema. Sarajevo moramo shvatiti maksimalno ozbiljno, jer njihovi rezultati nas sve upozoravaju" rekao je Gaćinović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.