Finale bez Motte i Riberyja

UEFA kažnjava

Finale bez Motte i Riberyja

Edmir Škorić

Finale ovogodišnje Lige prvaka propustit će Thiago Motta (Inter) i Franck Ribery (Bayern). Obojica su suspendirana zbog crvenog kartona.

Interov veznjak, Thiago Motta, zaradio je crveni karton u uzvratnom polufinalnom ogledu protiv Barcelone, nakon što je laktom udario Sergija Busquetsa. Sa San Sira su očekivali pozitivan odgovor, no UEFA je odlučila da Motta finale ogleda sa tribina. Osim toga, odmarat će dvije utakmice, odnosno finale Lige prvaka te prvu u grupnoj fazi naredne sezone.

UEFA je potvrdila i kaznu Francku Riberyju. Francuz je, podsjetimo, zaradio crveni karton u duelu sa Lyonom. Bavarci su dva puta ulagali žalbu, no niti jednom nije uvažena. Ribery će tako svoje saigrače bodriti sa tribina Santiago Bernabeua, 22. maja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.