Finale Evropskog prvenstva 2020. u Londonu ili u Munchenu

19 kandidatura

Finale Evropskog prvenstva 2020. u Londonu ili u Munchenu

Evropska fudbalska federacija (UEFA) objavila je kako je dobila 19 kandidatura nacionalnih saveza za Evropsko prvenstvo 2020. godine koje će se održati u 13 gradova u 13 država. 

Kandidature su istaknuli Baku (Azerbajdžan), Minsk (Bjelorusija), Bruxelles (Belgija), Sofija (Bugarska), Kopenhagen (Danska), London (Engleska), Skoplje (Makedonija), Munchen (Njemačka), Budimpešta (Mađarska), Jeruzalem (Izrael), Rim (Italija), Amsterdam (Holandija), Dublin (Irska), Bukurešt (Rumunija), St Petersburg (Rusija), Glasgow (Škotska), Bilbao (Španija), Stockholm (Švedska) i Cardiff (Walles).

Kandidaturu za organizaciju prvenstva povukle su Turska, Francuska i Švicarska, a ranije su to učinile i Hrvatska, Češka, Poljska, Portugal, Armenija, Grčka, Ukrajina i Srbija. EP 2020. će se održati u 13 gradova u 13 država.

U 12 gradova će se igrati po tri utakmice iz grupe, te po jedna utakmica osmine finala ili četvrtfinala, dok će 13. grad ugostiti oba polufinala i finale. UEFA je otkrila kako su Engleska i Njemačka jedine poslale prijave za polufinale i finale, pa je već sada poznato kako će finale EP-a 2020. biti u Londonu ili Munchenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.