Finale Kupa kralja donosi novi El Clasico
Mesut Oezil (u padu) strijelac prvog gola za Real

Real se pridružio Barceloni

Finale Kupa kralja donosi novi El Clasico

Edmir Škorić

U finalu španskog nogometnog Kupa kralja igrat će Real Madrid i Barcelona, pa nas do kraja ove sezone čekaju još dva El Clasica.

Nakon što je Barcelona s 3:0 slavila kod Almerije i potvrdila plasman u finale, novom su pobjedom slično uradili i nogometaši madridskog Reala.

Golom Karema Benzeme Real je prošle sedmice s minimalnih 1:0 slavio na Sanchez Pizjuanu, a s nešto gorim je rezultatom Sevilla poražena večeras na Santiago Bernabeu.

Ovaj su se put u listu strijelaca kod Kraljeva upisali Nijemac Mesut Oezil, te Togoanac Emmanuel Adebayor, kome je ovo prvijenac u dresu Madrižana.

Oezil je zabio u 82. minuti, a Adebayor tek u 90. Par minuta prije nejgovog gola Sergio Sanchez biva isključen zbog dvaju žutih kartona. Upravo je Sevilla branila naslov Kupa kralja ove godine, jer su prošle sezone u finalu pobijedili Atletico Madrid s 2:0.

Treba također napomenuti kako je svoj debi u dresu Andalužana imao hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić koji je odigrao 70 minuta, nakon čega ga je zamijenio iskusni brazilski napadač Luis Fabiano.


Kup kralja, polufinale:

Almeria – Barcelona 0:3, 0:5 (Adriano 34, Thiago Alcantara 56, Afellay 66)
Real Madrid - Sevilla 2:0, 1:0 (Oezil 82, Adebayor 90/ Sanchez 85 - ck.)

Finale (20. aprila):

Barcelona - Real Madrid

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.