Navijači na finalu Lige prvaka u Istanbulu
Foto - EPA

UEFA optimistična

Navijači na finalu Lige prvaka u Istanbulu

Midhat Šljivak
Teme:

Evropska fudbalska federacija (UEFA) ima plan da određeni broj navijača prisustvuje utakmici finala Lige prvaka 29. maja u Istanbulu.

UEFA je četvrtfinaliste najelitnijeg evropskog takmičenja obavijestila da bi barem 9.000 navijača trebalo da prisustvuje finalu, a dio ulaznica će dobiti navijači oba kluba.

Planirano je da se prodaju takozvane 'pametne ulaznice'. Navijači će ih dobiti na mobilnim telefonima i dobitnici će biti pažljivo odabrani.

Ovaj sistem ulaznica onemogućava preprodaju i utakmci će zaista moći prisustvovati samo navijači koji su zaista i kupili utakmicu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Konačna odluka o prisustvu navijača bit će donijeta nakon sastanka sa turskom vladom, ali je UEFA itekako optimistična da će dio tribina biti popunjen.

Finale Lige prvaka igra se 29. maja na stadionu Ataturk koji ima kapacitet od 75.415 gledalaca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi