Financijski fair-play se ispriječio: Bony ne ide u City
Foto: EPA

Financijski fair-play se ispriječio: Bony ne ide u City

Edmir Škorić

Wilfried Bony neće preći u Manchester City i to zbog financijskog fair-playa.

Građani ne mogu da troše koliko žele. UEFA ih je ograničila na 49 miliona funti, a taj novac je engleski klub već potrošio tako što je ljetos doveo Mangalu, Fernanda i Caballera.

Swansea za Bonyja traži 30 miliona funti i jasno je da bi City u normalnim okolnostima mogao da ga dovede, no sada nisu u poziciji da se razbacuju novcem.

Bony je postigao 25 golova u svojoj prvoj sezoni na Liberty stadionu i vjerovatno će biti najskuplji igrač koji je otišao iz ovog velškog kluba. Prethodno je Joe Allen prešao u Liverpool za 15 miliona funti.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.