Finke: Jednostavno moramo dobiti Hrvatsku
Foto: EPA

Selektor Kameruna

Finke: Jednostavno moramo dobiti Hrvatsku

Edmir Škorić

Kamerunski selektor Volker Finke zna da njegova reprezentacija nema previše izbora u utakmici protiv Hrvatske.

Kamerun će, nakon poraza od Meksika, hvatati posljednji voz za drugi krug i to protiv Hrvatske, koja je također doživjela poraz u prvom kolu grupe A, ali od favorizovanog Brazila.

"Moramo biti spremni za ovaj izazov. Iao smo izgubili zadnju utakmicu od Meksika s 1:0, vidjeli smo i neke pozitivne stvari. Bili smo u stanju kreirati prilike i pokazati u nekim trenucima dobar nogomet. Bez obzira što je Hrvatska poražena u prvoj utakmici, kao i mi, moramo biti oprezni jer oni imaju odlične igrače koji igraju u Španiji i Njemačkoj", kazao je Finke, dodavši:

"Jednostavno moramo da pobijedimo Hrvatsku kako bi ostali u utrci za drugo mjesto. Kada izgubite prvu utakmicu, jednostavno morate izvući maksimalan broj bodova iz druge".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti